14 Aralık 2009 Pazartesi

Ilıca nasıl kurtulur?

vahideddun46@hotmail.com

Aslında birazda zor kurtulur bu kafayla!
Kurtulmak dediğim elbette bir düşman işgalinden falan değil…
Düşman zaten düşmandır, adı üstünde.

Ya şimdi!!
Kimin kime dost, kimin kime düşman olduğu belli değil.
Herkes bir birinin yüzüne gülüyor, ama aslında herkes te bir birinin sonunu getirmek için hain emeller peşinde.
Onun için bu kafayla zor!!!

Daha açık yazarsam:
Birilerinde bok gibi para; birilerinde de satılığa çıkarılmış haysiyet ve onurlar olduktan sonra zor kurtulur Ilıca.

Zübüklük ederek oratalarda dolaşan, omurgasız, insan müsveddesi mahlükatların ardı arkası kesilmedikçe zor kurtulur Ilıca.

İnsanları şu kabîleden, bu kabîleden diyerek sınıflara ayırarak, siyaset yaptığını zanneden zavallılar olduğu sürece zor kurtulur Ilıca.

İnsanları Muhacir, Yerli, Kertmenli, Beşenli diye ayırarak, bir birine karşı kışkırtan, birliği dirliği dinamitleyen, bölücülük yapan, çıkarcı, cahil-cühela kesimi oldukça zor kurtulur Ilıca.

Sezon bitip ortalık sakinleşince, tek işleri bir birlerinin aleyhinden konuşup elin parasını sayan kafalar olduğu süece zor kurtulur Ilıca.

Bir birlerinin müşterisini çalmak için, zaten azıcık olan insanlığını askıya alıp her türlü alçaklığı mübah sayan esnaf bozmaları olduğu sürece zor kurtulur Ilıca.

Bir karış toprak için utanmadan, sıkılmadan, komşusunun takımını karıştırıp tarlasına giren, gözü doymaz ve alçak nefisler olduğu sürece zor kurulur Ilıca.

Her türlü haltı karıştırıp, kul hakkı yiyip, olmadık münafıklığın altına imza atıp, sonrada bütün günahlarını bir hacca giderek affettirdiğini zannnederek; hâşa hâşa Allah’ı (cc) kandırdığını zanneden, sözümona çağdaş hacılar olduğu sürece zor kurtulur Ilıca.

Hatta top yekün, NAHH KURTULUR! Ilıca...

Durup dururken nerden çıktı demeyin, her şey ortada.
Özellikle son günlerde yaşananları görüpte insanın utanmaması mümkünmü?
Alınanlar, satılanlar, saf değiştirenler….
Özellikle satılanlar.
Satılık adamların her zaman bir fiyatı vardır ve birileri çıkar onları satın alır.
Bittimi, bitmedi.
Bu gün birilerine satılan onursuz şahsiyet, yarın anında, üç kuruş fazla verdilermi tornistan olur.

Maalesef bu durum Ilıca’da ne yeni başladı, ne de son bulacak.
Onursuz insanlar olduğu sürece, korkarım sonsuza kadar devam edecek.
İşte bu yüzdendir ki, seçimler geldiğinde projeler değilde, isimler öne çıkıyor hep.
İnsanlar, kimin ne iş yapacağına değil çevresine, parasına bakıyor.
Seçimler sona eriyor, bu seferde insanlar, sırf yöneticilere yalakalık adına en olumsuz icraatlara bile alkış tutmaktan geri durmuyor.

Hele bakın şu son günlerde yaşanan mide bulandırıcı hadislere…
Bir gün önce iki MHP’li encümen nasıl oluyorsa; esbab-ı mucizesi neyse, anında AK Part’li oluyor.

Aradan daha 24 saat bile geçmeden bu seferde, başka yöntemlerle AK Parti’den seçime girip encümen olanlardan bazıları anında MHP tarafına geçiveriyor.
(Bilmiyorum, ben bu satırları yazaken kim, nereye geçmiştir, encümen borsasında son durum nedir, takip etmek zor oluyor zira…)

Biraz daha yakından bakalım olaya:
Bu isimler diğerlerinden çok farklı!
Hele bir tanesi varki iki dönemdir AK Partili, fakat son seçimlerde AK Parti’ye oy verdiği bile belli değil!
Kendi vermiş olsa bile çevresinin vermediği, çokça konuşulanlar arasında.
Bu adama nasıl bir sıfat yakışır siz karar verin ve aşağıdaki boşluğa yazın.
…………………………….
Gelelim diğerlerine:
Belli ki akıllarından başkanlık geçermiş, baktılar ki oyun farklı, başkanlık sadece hayal olacak, hemen kaçtılar. Hemde seçimlere ne şartlarda girip piyangodan encümen olduklarını akıllarına bile getirmeden, çaplarına bile bakmadan...

Dedikya, fiyatı olan bir adamın her yerde bir alıcısı bulunur.
Bu gün birileri alır, bakmışınız yarın az fazla fiyatla, eski sahipleri geri alır.

Nasıl olsa ticaret ve serbest piyasa ekonomisi var.

Ama bu arada olan Ilıcamız’a oluyor.
Alınanlar satılanlar uğruna, çivi bile çakılmadan zaman akıp gidiyor.
Tek temennimiz Allah’ın (cc) yanında halen kredimiz varsa Ilıca için en hayırlıs ne ise bir an önce o olur.

Eleştirilerimiz elbette insaların kendilerine değil, doymak bilemeyen nefislerine ve tutarsız, yanlış, yamuk, zikzaklı hareketlerine…
Allah hepimizi doymak bilmeyen nefislerimizden korusun ve hakkımızda en hayırlısını versin.
AMİN

11 yorum:

Aybuke dedi ki...

Bence de Ilıca zor kurtulur.
Tam Ilıca'nın fotoğrafı olmuş tebrikler.

Adsız dedi ki...

bır bırılerını satanlar her yerde war ama ılıcayı satan war mı? eger satan warsa alalım. nasıl olsa bankalar kredı werır. ıtı kopegı alacaklarına yanı sozum onlara satlık olan ınsanları almaktansa ılıcayı almak daha hayırlı olur sözüm ona satılık ınsan kım olursa olsun ancak O RUS BU ÜLKENIN insanı olamaz O RUS BU KELAMUN OLUR SADACE...

Adsız dedi ki...

Evet doğru! İnsanları Muhacir-Yerli, Kertmenli-Ilıcalı diyerek insanların arasına nifak sokarak bu zamana kadar Kimin kime dost, kimin kime düşman olduğu belli olmaz duruma getirerek. Herkesi bir birine düşürerek, sadece seçimi nasıl kazanırım hesabı yaparak hain emeller peşinde koşan.Her türlü haltı karıştırıp, kul hakkı yiyip, olmadık münafıklığın altına imza atıp,ondan sonra kayıplara karışmak,erkek adamın yapacağı bir şey değil.Allah Ilıca'yı kötülerin şerrinden korusun.

Adsız dedi ki...

Bir zamanlar bazı pislğin icin deyaşayıp o pisliğin dibine kadar batmış birilerinin kalkıpta şimdi orasını kendini temizlemek adına pis göstereceğine kendinini temizleyip ondan sonra cevreye bakması gerekmezmi ılıca halkını kötüleyeceğine o secimin temeli hangi düzenle hangi hileyle kazanıldığını sanki bilmiyormuş gibi onun bunun esnaflığına satılmasına söz atmadan önce kendilerene bakmaları gerekmezmi

cevat dedi ki...

Yazıda aslında bir genelleme söz konusu değil, olmasıda mümkün değil zaten. Fakat bir önceki yorum sahibinin yazdıklarındn anlaşılıyorki yazar tam isabet vurmuş haedefi. Galiba yorum sahibi tamda yazıda bahsedilen insanlardan biri..!! Çookk gocunmuş besbelli isimsiz "adsız" varlık türü!

zazaoğlu dedi ki...

Vallaha ılıcanın durumu göz önünde Allah(cc) Ilıca ya hayırlısı neyse onu versin

hakan dedi ki...

sevgili editör ben ılıcalı değilim ama sitenizi her zaman takip eden biri olarak ve yazları ılıcada tatil yaptığımdan az da olsa tanıyorum evet ılıcanın sorunlarını çok güzel görüyorsunuz fakat sorunların çözümü için birşeyler üretmelisiniz etnik çatışmalar her yerde olur bu herzaman birilerinin işine gelmiştir.ılıcadada bunun farklı olduğunu düşünmüyorum.ama yazılardaki küfürlü üslubunuz hoş bir davranış değil ılıcayı hep birlikte daha ileri konumlara getirmeyi hedefleyelim dışarıdan gelen gerek yatırımcı gerkse tatil yapmaya gelen insanlar gözüyle bakıp onlara daha güzel imkanlar sağlammamız gerekiyor diye düşünüyorum ve hayırlı çalışmalar diliyorum.inşallah ılıca hak ettiği güzel yerlere gelir.

Adsız dedi ki...

çok güzel dile getirmişsiniz hislerimizi ılıca da insanlar ne için yaratıldığını tamamen unutmuş.yazık ya.para para para.ortada Allah diyen yok.çocuklarınıza gelecek olarak sadece bu düşmanlığı bırakacaksınız.Osmanlı bile ne zaman rahata paraya düştü Allah ellerinden koskoca bir imparatorluğu aldı.bizim elimizdeki güzel nimet olan bu suda böyle çirkef bilinçsiz insanların yaptığı bu berbat işlerle yakında elimizden alınacak.sanki ılıcaya suyu sen getirdin de yerden suyu sen çakarttın da yerden onu sen meydana getirdin de sahiplenme kavgasını yapıyosun.gerçekten.yazdıklarınız bence az bile.Şevkat tokatı yemeden uyanmatı nasip etsin Rabbim.

Adsız dedi ki...

Bir şey yapmaya soyunmuşsunuz çok güzel ama,önce nasıl konuşulur onu öğrenmenizi tavsiye ederim.Yazılarınızdaki küfürlü üslubunuz hoş bir davranış değil,az birazda olsa insanlıktan nasibini almış olan kişilere dahi yakışmaz.

Vahdeddin ZAİMOĞLU dedi ki...

"Bir şey yapmaya soyunmuşsunuz çok güzel ama,önce nasıl konuşulur onu öğrenmenizi tavsiye ederim.Yazılarınızdaki küfürlü üslubunuz hoş bir davranış değil,az birazda olsa insanlıktan nasibini almış olan kişilere dahi yakışmaz."

YORUMUNUN SAHİBİNE
Yazımda uslübumun sert olduğunu söyleyebilirasiniz ama küfür olayına katılmıyorum. Haa, Ilıca'da yaşanan bu kadar entrikaya az bile denebilecek bir yazı aynı zamanda. Yalnız inanlıktan "nasibini almamış" falan filan derken keşke isminizi yazma cüretkarlığını gösterebilseydiniz. Bu yazıdan kimsenin rahatsız olmasını beklemiyorum. TABİİ KENDİNİ BURADA TARİFİ GEÇEN KİŞİLERE YAKIŞTIRIP ÜZERİNE ALINANLAR HARİÇ!!!

EDİTÖR dedi ki...

İSİM VEYA RUMUZ BELİRTİLMEDEN YAZILAN YORUMLARI YAYINLAMIYORUZ