11 Nisan 2009 Cumartesi

Hayırlı olsun!

vahideddun46@hotmail.com
Biliyorum biraz gecikmiş bir yazı olacak, ama olsun.
Biz, her ne kadar geç desek de, seçimlerin üzerinden 15 gün geçti henüz. Bir bakıma daha yeni yeni, adayların kalp atışları düzene binmeye başladı. O yüzden, geç dedikse de o kadar geç sayılmaz sanırım.
Neyse şimdi gevezeliğin sırası değil!
Geçen yılki kaplıca sezonunun bitmesinden bu yana devam eden “seçim tantanası” nihayet seçimlerin yapılması ile 29 Mart akşamı sona erdi. O zamandan bu zamana hemen hemen altı aydır, seçimle yatıldı seçimle kalkıldı. Dolayısı ile yapılması gereken işler aksadı, yavaş ilerledi yada ertelendi. Evet, şimdi sancılı geçen o süreç sona erdi ve Aslan Kaçmaz kasabamızı yönetmek üzere ikinci defa beş yıllığına belediye başkanı seçildi.
Hayırlı olsun!
Allah (cc) utandırmasın.
Seçim sürecinde zaman zaman tansiyon yükseldi, gerginlikler oldu, ama Allah’a (cc) şükürler olsun ki (birazda Aslan Kaçmaz tarafının sağduyusu sayesinde) daha vahim bir olay yaşanmadı.
Eh, bu; “seçim” olduğuna göre, yarışan adayın ikisi de kazanacak değil elbet!
Seçimin doğası gereği, biri diğerinden fazla oy alarak başkan seçildi. Bu, bir oyda olabilir; bin oyda… Önemli olan diğerinden fazla olması…
Kazanan taraf Aslan KAÇMAZ; kaybeden taraf ise Hasan ASLAN oldu. Kazanan Hasan ASLAN olsa idi kaybeden Aslan KAÇMAZ olacaktı.
Yani, birinden biri…
Ben şahsen Hasan ASLAN’ın yerinde olmak istemezdim. Çalış çabala uğraş ne var ne yok harca ve kaybet.
Allah(cc)O’na metanet versin ne diyelim. Şunu da hatırlamadan geçmeyelim: Şiddet hiçbir zaman ka-za-na-maaazzz!
Geçelim!
Şimdi birde madalyonun diğer yüzü var.
Evet, Aslan KAÇMAZ beş yıllığına bu kasabanın yöneticisi, sorumluluk onda. Bu iş, göründüğü kadar basit mi, acaba.
Bence değil.
“Şehrül emin” olmak da kendinin elinde; şehrül “no” emin olmakta...
Bu tamamen kendi elinde olan bir durum. Her şey den önce Sayın KAÇMAZ attığı her adıma, ağzından çıkan her söze daha iyi dikkat etmeli; konuşmadan önce iki kere düşünmeli, bir icraat yapmadan önce elli kere hesap yapmalıdır. "Sorumsuz" ve "hoyrat" davranışlardan kaçınmalı, eleştirilere açık olmalıdır. Zira şimdi Aslan KAÇMAZ “Aslan KAÇMAZ” değil; “Ilıca Belediye başkanı Aslan KAÇMAZ”dır. Geçen dönem "şöyle veya böyle", geride kaldı. Geçen dönemi belki bir tür “stajyerlik” sayabiliriz, ancak bu dönem artık “mazeret” kabul edilemez. Şimdi ikinci defa seçildi. Politikayı öğrendi, kasabanın eksiklerini gördü. Vatandaş, yarım projelerin bir an önce tamamlanmasını bekliyor.
Yapılacak iş çok vesselam…
Ama lütfen önce, şu şehir yolundan başlasalar yapmaya…
Yollar çok bozuk. Bazı yerlerde araçların iki tekerleği de, aynı anda, kocaman çukurlara düşmek zorunda kalıyor. Gerek kış şartlarının ağırlığı ve gerekse bölgede devam eden baraj inşatlarında çalışan ağır vasıta araç ve iş makinelerinin sık gelip geçmesi sonucu yollarda çukurlar oluşmuş. Kimi yerler patlamış. Yani işin özü, yollar kısa zamanda “aklı başında” bir tamir ve bakım istiyor. Önümüz yaz ve yakında sezon başlayacak, bu yüzden işe hemen koyulmak gerekir. Dileğim geçen sezonki gibi yaz bittikten; insanlar o sıcaklarda o tozları yuttuktan ve arabalar haşat olduktan sonra yapılmaması…
Unutulmasın ki vaktinde yapılmayan hizmet, “hizmet” değildir.
Hadi Sayın Başkan, herkes "fark"ı görsün!
Utandırma seni destekleyenleri.
"Kalıcı" ve "kaliteli" hizmetlerin altına at imzanı.
Allah (cc) yardımcın olsun.
Başarılar…
TÜM YORUMLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN