10 Mayıs 2008 Cumartesi

YAŞ-ŞAA, BRAVO ADALET BAKANI

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, Adalet(!) Bakanı Sayın Cemil Çiçek beyefendiyi tebrik ediyoruz. Zira, yirmi altı yıl hapis yatmış ve bayramda tahliye edilmiş olan M. Ali Ağca tekrar hapiste.
Sabataycı, Marksist, Leninist solcu grup ve kişilerin, köşe başlarını tuttuğu “Kartel Basını”nın “intikam” ve “asalım” çığlıkları sonuç verdi. Adalet Bakanı, derhal Ağca’nın tahliyesine yazılı emir yoluyla, Yargıtay’a itirazda bulundu. Tabî Yargıtay’da koskocaman bakanı kıracak değil ya; yıldırım hızıyla başvuruyu değerlendirdi. Sonuç: Ağca tekrar içeri tıkıldı.
Sanırım “Kartel basını” derin bir “ohh” çekmiştir.Ama işleri daha bitmedi, bitmeyecektir de. Şimdide, Muhterem Erbakan Hoca’yı içeri tıktırma gayreti içindeler. Acaba Sayın Cemil Çiçek duymuyor-mu, “hoca içeri, hoca içeri” çığlıklarını. Duyup ta aldırmıyorsa çok ayıp ediyor doğrusu. Madem “Kartel”i sevindirmek hoşuna gidiyor Sayın Bakan’ın o zaman acep neyi bekler ki. Yani ne bileyim, Hoca’yı içeri hemen tıktırıp bu sefer “Kartel”e daha uzun ve daha derin bir “oohhh” çektirebilir meselâ. Hem “Kartel” orgazmın doruklarını yaşarken Sayın Çiçek’te ileride (belki de Cumhur Başkanlığı’na aday olur kim bilir) kullanmak üzere, iyi bir destek almış olur.
Adalet Bakanı madem bu kadar “yetkili” ve “etkili” bir konuma sahip; o zaman, milletin vicdanında çoktaan mahkum olmuş; hakkındaki yolsuzluk iddialarını Mısır’daki Sağır Sultan’ın bile duyduğu, O.M.Ü. Rektörü Ferit Bernay’ı yargılatsın da görelim. Ya da Van Y.Y.Ü. Rektörü Yücel Aşkın’ın aleyhindeki o kadar iddialara rağmen elini kolunu sallaya sallaya dolaşmasını engellesin de bilelim, ne kadar adaletli(!) bir Adalet Bakan’ı olduğunu.
Yoksa Adalet Bakanı’nın “yetki” ve “etki” alanına (Sayın Cumhur Başkanımız’da da olduğu gibi) sadece sağ görüşlüler mi giriyor? Bu güne kadar, hangi sol görüşlü katil yirmi altı yıl hapse mahkûm olmuştur? Hatta şöyle diyelim:Meselâ Bebek ve Mehmetçik katili, Bölücü Başı Apo, yirmi altı yıl hapis yatacakmı dır? Allah (cc) ömür verirse o günleri de göreceğiz. Yoksa “Kartel basını” “Apo dışarı” diye tutturursa Sayın Bakan anında, derhal, hemen yazılı emir yoluyla yargıdan Apo’nun salıverilmesini isteyecekmi (dir). Valla istemelidir bence, yoksa Allah (cc) korusun “Kartel” küser müser.
El-insaf ya hû hiçbir sol görüşlü, on yıl bile doğru dürüst hapis yatmazken, hatta yatacak olsa bile Sayın Cumhur Başkanı tarafından serbest bırakılırken; onlarında gidip hücre evlerine ve inlerine dönerken; Ağca’nın yirmi altı yıl hapis yatması yetmezmi. Bana kimse demesin “Bre dangalak kocaman Papa’nın ve kocaman İpekçi(!!)nin katili yirmi altı yılcık mı hapis yatsın” diye. Çünkü ne Papa’nın, ne de İpekçi’nin, hatta yüzlercesinin kanı bir Mehmetçik bile etmez. Bakan ne düşünür bilmem. Bakan herhalde Çankaya’yı düşünür(!)
CHP boşuna yırtınıyor, boşuna gam gasevet çekiyor; hatta boşu boşuna seçime giriyor. Bütün bunlara hiç gerek yok, çünkü Sayın Cemil Çiçek varya…

Vahdeddin ZAİMOGLU / KAHRAMANMARAŞ



31 OCAK 2006 VAKİT (Biraz geç yayınlandı)