10 Mayıs 2008 Cumartesi

MÜCAHİT (!!?) DENKTAŞ

Bir gece, İstanbul Atatürk Hava Limanı: KKTC’den havalanan uçağın tekerlekleri piste değiyor.Derken, uçak afrona yanaşıyor,kapısı açılıyor.KKTC Cumhurbaşkanı ve statükonun KKTC temsilcisi Denktaş kapıda görünüyor.Çevre ‘Kızıl elma koalisyonu’nun oluşturduğu; SP’lilerin ve BBP’lilerin desteklediği kalabalık tarafından doldurulmuş durumda. Derken, meşaleler yanıyor, ortalık kızıl(!) bir dumana boyanıyor. Kızıl(!) dumanın arasından pankartlar, parti bayrakları ve bozkurt başı yapan eller görünüyor. Üç hilalli MHP bayrakları, kızıl yıldızlı İP’çi bayrakları, SP bayrakları, BBP bayrakları ve KKTC bayrakları bir birine karışmış; ortalık toz-duman.Bütün bu olanları
MHP’lilerin ‘Başbuğ Denktaş’…
SP’lilerin ‘Mücahit(!!) Denktaş’…
İP’çilerin ‘Yoldaş Denktaş’…
Hep birlikte ‘Kıbrıs Türk’tür Türk kalacak’ sloğanları destekliyor.
Tabii Denktaş acayip gaza geliyor, başlıyor 5.Anan Planı hakkında ‘şeytan planı’ falan filan demeye; hükümete yüklenmeye.Aman Allah’ım sen aklıma mukayyet ol.’Mücahit Denktaş’ha! Hadi diğerleri uydu diyelim de ‘Mücahit Denktaş’ ta ne oluyor ey SP’liler? Biz biliriz ki ‘Mücahit’yalnız Allah yolunda cihad edenlere denir.Oysa Denktaş’ın ağzından daha Allah kelamını bile duymadım ben,bilmiyorum duyan da varmıdır?Hadi bunları geçtik diyelim, KKTC’de kaç cami var? Kaç yerden ezan yükseliyor? Kaç okulda din dersi veriliyor? Ya Sayın Muhsin Yazıcıoğlu’na ne demeli.Kendisi çok beyefendi, saygın, değerli, maneviyat sahibi ve herkes tarafından sevilen bir şahsiyettir.Nasıl oluyor da küçük hesaplar uğruna ‘Kızıl elma koalisyonu’nun yanında yer alabiliyor? Nasıl oluyor da aynı karelerde görüntülenebiliyor?
Sözüm milliyetçi ve muhafazakar partilere:
Neyin peşindesiniz bilmiyorum ama, bu tür küçük hesaplar size puan kaybettiriyor.Haberiniz olsun,bu hareketlerinizle milletin gönlündeki sempatinizi ve saygınlığınızı hızla kaybediyorsunuz.Bunlar çok basit ve ucuz şeyler.Artık öyle süslü-püslü, vatan-millet-sakarya nutuklarıyla bir yere varılmıyor.Bunu belki bir gün anlayacaksınız ama çok geç olabilir.
Vahdeddin ZAİMOGLU
KIBRIS GÖRÜŞMELERİ 2004