10 Mayıs 2008 Cumartesi

İSO 9002 BELGELİ BİR CHP’Lİ

11 Mayıs Pazar günü STV’deki bir proğramda K.Maraş konuşuluyordu. TBMM Başkanvekili, milletvekilleri, vali, belediye başkanı ve işadamları ayrı ayrı görüşlerini, temennilerini ve övgülerini belirttiler. Programın bitmesine üç-beş dakika kala son olarak CHP’li milletvekili Mehmet Parlakyiğit’e söz verildi. Keşke hiç verilmemiş olsaydı. Hemen o üç-beş dakikalık sürede yaptı yapacağını.
O’na göre K.Maraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin isminden Sütçü İmam’ı çıkarırsak K.Maraş daha iyi tanıtılırmış! Hoppala! Laf söyledi balkabağı yada dam üstünde saksağan. Sanki her şey yapılmış; sanki milletvekili olarak kendisi her şeyi yapmış da sıra Sütçü İmam’a gelmiş. Sayın milletvekili “sütçü” den rahatsız olmadığına göre muhtemelen “imam”dan rahatsız. Çünkü CHP’liler, şeyh, şıh, müderris, hacı, hoca ve imam gibi kelimelerden hiç mi hiç hoşlanmazlar. Birde, takıyye yaparak şehit torunu olduğundan basediyor.
Sayın vekil:
Siz madde olarak K.Maraş’lı olabilirsiniz, şehit ya da gazi torunu da olabilirsiniz. Ama ruhen asla ve kat’a K.Maraş’lı olamazsınız; Sütçü İmam ruhundan da anlamazsınız. Nedenine gelince sayın vekil; siz bir CHP’lisiniz. Bir CHP’liden de bütün bunların dışında bir hareket beklemek biraz aptallık oludu herhalde. Sizden ricamız ne olur, bize iyilik yapmayın. Gölge de etmeyin. Sayın Parlakyiğit size kalsa yarında K.Maraş’ın adından kahramanlığı çıkartırsınız. Ama bunlara kimse musâde etmez; etmeyecektir de. Kahramanlıklar kolay kazanılmıyor. Maraş halkı kahramanlığı kazmayla, kürekle, baltayla ve nacakla imanını birleştirerek kazandı. Üstelik hiçbir yardım almadan kendi halkının fedakârlıklarıyla. Sütçü İmam’a gelince, o insan Müslüman Maraş halkının haysiyetini, şerefini, namusunu korudu. K.Maraş’ın kurtuluş meş’alesini yaktı. Bir Müslüman kadının namusuna-örtüsüne uzanan gâvur elinin kırılacağını bütün dünyaya gösterdi. İşte bu yüzdendir ki K.Maraş denince akla Sütçü İmam; Sütçü İmam denince de K.Maraş gelir. Bizler Sütçü İmam’ların, Sezai Efendilerin, Mıllış Nuri’lerin, Zeki Karakız’ların torunları olarak K.Maraş’lı olduğumuz için gurur duyuyoruz. Sayın milletvekili siz her ne kadar utansanızda…!!! K.Maraş ismi hep Sütçü İmam’la anılacaktır, sizin ne kadar işinize gelmese de; Sütçü İmam’lar hep var olacaktır.


Vahdeddin ZAİMOĞLU / K.MARAŞ Vakit Gazetesi 17 MAYIS 2003