10 Mayıs 2008 Cumartesi

TÛ-SİAD

‘TÜSİAD Ankara’ya çıkarma yaptı’ diyordu televizyonun haber spikeri. Tabi bu anonsu duyar duymaz, daha dikkatli izlemeye başladım haberi. Nasıl izlemeyeyim ki işin içinde TÜSİAD var, ne inciler dizecekler diye merak ediyor insan.
Tam beklediğimiz gibi, bir TUSİAD klasiği bütün söylenenler. Önce, başkan Ömer Sabancı çıkıyor kürsüye: Daha fazla insan hakları, daha fazla özgürlük derken, söz tam da bu günlerde gündemi ziyadesiyle meşgul eden Orhan Pamuk, Van’daki ‘çete’ mes’ele si ve meslek liselerinin önünün açılması mes’ele sine geliyor.
Burasına çok dikkat buyurun efendim: Aslında neymiş biliyormusunuz, Orhan Pamuk, Grand Dink, Haluk Şahin, İsmet Berkan davaları düşünce özgürlüğü kapsamına giriyormuş; dolayısı ile bağımsız yargı daha tölaranslı ve düşünce özgürlüğü kapsamında ele almalıymış söz konusu kişiler hakkındaki davaları. Bravo, tebrikler beyler, çok yerinde bir tesbit. Peki, madem bu kadar düşünce özgürlüğünden yanasınız, bu kadar demokratsınız da, bu ülkede yüzbinlerce kişinin okuduğu koskocaman Vakit gazetesi hakkında 312 genaralin dava açtığında nerelerdeydiniz.Yoksa İngiliz bayraklı yatlarınızla bilmem ne adalarında tatildemiydiniz?Vakit gazetesi Almanya’da keyfi yere hiçbir mahkeme kararı olmadan kapatılırken Mars’ta mıydınız?Hayır yani, merak ettiğim için soruyorum. Yoksa Orhan Pamuk, Grand Dink, Haluk Şahin, İsmet Berkan yazar da; haklarında düşünce suçundan onlarca davalar açılmış bulunan Abdurrahman Dilipak, Hasan Karakaya, Abdurrahim Karakoç astranot(!!) mu? Söyleyin de bilelim Allah aşkına. Arkadaşlar pardon da, yani sizinkinede çifte standardın tumturaklısı denir hani.
Peki, başta ‘çete kurmak’tan, tarihi eser kaçakçılığından, insanları fişlemekten ve daha bir çok davadan yargılanan Van Rektörü Yücel Aşkın’a arka çıkmanıza ve bağımsız yargıyı taraflı davranmakla itham etmenize ne demeli? Yoksa, çok mu hoşunuza gitti, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bahçesindeki ‘sanat değeri çok yüksek’ haç şeklindeki heykeller!!?
Madem öyle, hiç vakit kaybetmeden yanınıza C.Başkanı Sezer’i, YÖK’ü, CHP’yi ve Türkiye Barolar Birliği’ni de alarak, derhal Van’da bir toplantı daha yapın, çok olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Üstelik kartel medyası da sevinç çığlıklarıyla bunu yedi düvele duyurur. Nasıl bir birlik-beraberlik ama, insanın gözleri yaşarıyor, onuncu yıl marşını höykürmemek kendini zor tutuyor.
Efendim, Mustafa Koç beyefendinin söylemesine göre, meslek liselerinin önünün açılması da çok büyük bir yanlışmış. Tamam beyim meslek liselileri üniversiteye almayalım, hatta meslek liselerini toptan kapatalım gitsin. İmam-hatiplerin kapatılması adına, değer anasını satayım. Nasıl, hoşunuza gitti değil mi, hadi itiraf edin.Yada erkekçe deyinki ‘arkadaş, bizler ülkenin kaymağını yiyen elit insanlar olarak, eli nasırlı Anadolu insanını yanımızda görmeye tahammülümüz yok; onlar, ırgatlık yapsın, askere gitsin, vergisini versin yeter.’
Cennet Mekan Abdulhamit Han, Osmanlı yararına bir icraat yapmadan önce Rus Sefirini çağırır sorarmış.(Bilirmiş ki Padişah; kefere, Osmanlının yararına hiçbir şey söylemeyecek) Sonra da o’nun söylediğinin tam tersini yaparmış. Bence Sayın Başbakan, milletin menfaatini yakından ilgilendiren konularda önce bir TU-SİAD’a, pardon TÜSİAD’a danışsın, sonra icraatını yapsın.


Vahdeddin ZAİMOGLU / KAHRAMANMARAŞ

29/12/05 VAKİT