10 Mayıs 2008 Cumartesi

SARIGÜL SENDROMU

Bildiğimiz gibi son aylarda, CHP’de kazanlar fokur fokur kaynıyor. Ortaya bir Mustafa Sarıgül çıktı CHP karıştı.Aslında önceleri hiçbir şey yok gibi görünüyordu; ne zaman ki Sarıgül, meydanlara çıkıp kalabalıklar toplamaya başladı, Deniz Baykal’ı bir telaştır aldı ki sormayın gitsin. Derken karşılıklı yolsuzluk dosyaları havalarda uçuşmaya başladı. Öyle ki adeta CHP genel merkezinden gelen, sağanak halindeki yolsuzluk dosyaları bütün yurdu etkisi altına aldı.
Aslında hem Deniz Baykal, hemde Mustafa Sarıgül, milleti ‘aptal’ yerine koyuyor. Oysa millet her şeyin farkında ve dikkatle izliyor. Adama sormazlarmı ‘be hey Baykal, peki Sarıgül’ün yolsuzlukları vardı da, usülsüzlükleri vardı da, zamanında CHP’ye neden aldın? Üstüne üstlük rozetini elcağızınle taktın.’Dur sen söyleme, biz söyleyelim.’Mustafa Kemal’in koltuğu’ dediğin o koltuk sallanmaya başladı öyle değimli?
Ya Sarıgül sana ne demeli? Demek ki Baykal sesini çıkarmasaydı sen de CHP’nin yolsuzluklarını hasıraltı edecektin değil mi? Seni gidi seni. Ama fenada olmuyor hani. Millet kısa yoldan anlıyor bir birinizden farkınızın olmadığını.
İşin gerçek tarafı da zaten öyle bence. Sarıgül’ de ‘Mustafa Kemal’in koltuğu’ dediği koltuğu elde edinceye kadar suret-i haktan görünecek; muhafazakar kesime gülücükler gönderecek, istediğini elde edince de, nerede kalmıştık deyip o bildik CHP nihniyetini devam ettirecek; ama yemezler(!!!) Tabii bütün bunların bir de parti içindeki rahatsızlıkları, korkuları, panikleri dolayısı ile yansımaları var ki, CHP’li milletvekillerinin olumsuz davranışlarından bunu açıkça anlamak çocuk oyuncağı sayılır.
Önce eski sendika ağalarından, şimdiki CHP’li Bayram Meral ağzını bozuyor, küfürler-hakaretler yağdırıyor,bağırıyor-çağırıyor toplantıyı terk ediyor.Tabii AK Partililer ‘kuzu kuzu’ oturuyor.Son olarak ise Pilan ve bütçe komisyonunda yine CHP’li Gürol Ergin Sağlık Bakanının üzerine yürüyor; bağırıyor-çağırıyor toplantıyı bir birine katıyor.AK Partililer yine sus pus.Aslında bunlara anladıkları dilden konuşmak lazım, açıklamaya gerek yok ‘arif olan’ anladı zaten.Bak bakalım bir daha öyle olur olmaz yerlerde kendi kendilerine dayılanıyorlarmı !!!
Ya CHP milletvekili Bülent Baratalı’nın ‘Atatürk bizim malımız’ diyerek Atatürk’e hakaretine ne demeli? Bu CHP’liler Atatürk’ü de kabrinde rahat bırakmıyorlar.
Atatürk’ü ‘put’laştıran bu zihniyet,
Atatürk’ü ‘ilah’laştıran bu zihniyet; yetmezmiş gibi şimdi de ‘Atatürk bizim malımız’ diyerek Atatürk’ü ‘mal’laştırmaya çalışıyorlar.
Halbuki öylemi? Atatürk’te tarihteki diğer Türk büyükleri gibi müstesna bir yere sahiptir ve öyle kalmalıdır. Ama bu CHP’liler olduğu müddetçe biraz ‘zor’ görünüyor.Bunlar koltuk uğruna her şeyi yapar kardeşim.Ne diyelim Allah (cc) başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizleri, yani cümlemizi CHP’lilerden korusun.(amin)
Vahdedin ZAİMOGLU / KAHRAMANMARAŞ


29 Kasım 2004 VAKİT