10 Mayıs 2008 Cumartesi

DAHA ‘VAKİT’ VAR, HAYDİ AK PARTİ

Bildiğimiz gibi, şu günlerde TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu hızla.. çalışmalarına devam ediyor. Öyle anlaşılıyor ki bu işlerin ucu çok derinlere kadar inecek.Tabii bu birazda AK Parti hükümetine bağlı bir şey.Burada hükümete çok büyük ve cesaret gerektiren bir görev düşüyor.Hükümet eğer cesaretsiz ve çekingen davranırsa beklentilerimiz boşuna demektir.Temennimiz,hükümetin bundan önceki bazı icraatlarında olduğu gibi,geri adım atmaması.
Komisyona ifade verenlerin ifadelerinden anlaşılacağı gibi,tarih,bir kez daha bin türlü ekonomik lince tabi tutularak,susturulan Akit gazetesini haklı çıkardı.Hani derdi ya Akit; ne zaman ‘irtica’ yaygarası çıksa,altında vardır bir pislik.İşte bu günlerde bu pislik yavaş yavaş kokmaya başladı.Anlaşılan karıştırdıkça daha da kokacak., kurcalandıkça burunların direğini kırarcasına kokacak
Birileri AK Parti’nin gözünü korkutup üzerini kapatmazsa tabii.Ama halkın beklentisi aksi yönde.Artık kimse öyle yutmuyor, yok devlet için yapılmış,yok devlet sırrıymış. Hayır kardeşim ,herkes çıksın açık açık söylesin kim ne kadar çalmış, kim ne kadar pompalamış, kim ne kadar hortumlamış.Kimse kendisine mazeret aramamalı.Baktığımızda Batı’da ve diğer gelişmiş ülkelerde,her şey ayan beyan ortaya çıkıyor.Adam devlet başkanı da olsa hakimin karşısına çıkıyor.Her şeyi anlatıyor.Ya bizde,öyle mi?
Adam hırsızlığına, hortumculuğuna kılıf arıyor.Ya bir numaralı Atatürkçü kesiliyor,ya da on bin tane işçi çalıştırdığını söyleyerek yargıyı tehdit ediyor. Oysa Kolombiyalı uyuşturucu tüccarları da birçok işçi çalıştırıyor.Hatta onlar da kendilerince işadamı. Ama bütün bunlar uyuşturucu tüccarı olduğunu silemiyor. Bizdeyse hırsızlar,hortumcular, pompacılar, sahtekarlar, ‘sütü bozuk’lar bir numaralı işadamı oluveriyorlar.Üstelik birde devlet büyüklerinden plaket alıyorlar.
Yani sözün özü;sonuna kadar gidilmeli.Ucu kime dayanırsa dayansın.
Hangi eski başbakanlar!
Hangi eski bakanlara ve yandaşlarına!
Hangi emekli paşalara!
Hangi komünist ve Marksistlere!
Hangi gazete patronlarına!
Hangi anlı şanlı köşe yazarlarına!
Gidilmeli ki, artık kimse ‘devletin malı deniz, yemeyen domuz’ diyerek,’sütübozuk’luk edememeli.
En ağır cezalara çarptırılmalı,yedikleri, yani halkın parası son kuruşuna kadar geri alınmalı.Asgari ücretlinin, garibanın, yetimlerin,öksüzlerin hakları fitil fitil burnundan getirilmeli bunların.Bataklık kurutulmalı.
Haydi AK Parti, bütün Türkiye arkanda, korkmadan, yılmadan, kuru gürültülere pabuç bırakmadan bu işi bitir.Rezil et bütün sivrisinekleri.Bütün namuslu insanlar,bütün namuslu gazeteler ve kral çıplak diyen gazete ‘Vakit’ sana tam deatek.
Allah (cc) yardımcınız olsun.
Vahdeddin ZAİMOGLU/KAHRAMANMARAŞ


12 Haziran 2003 VAKİT