10 Mayıs 2008 Cumartesi

SULAR DURULDU (MU?)!

Yaklaşık bir yıldır gündemde olan ve Ilıca’da sezonun bitmesiyle iyice alevlenen su tartışmaları nihayet sona erdi. Bildiğiniz gibi İl gene meclisinde, özel bir tesise (Özger) su çıkarma yönünde karar alınmış ve Belediyenin su yetersizliğini göstererek karara karşı çıkmasıyla, söz konusu tesisle belediye karşı karşıya gelmişti. Karşılıklı basın toplantıları ve mahkeme başvuruları yapılmış ortam iyice gerilmişti. Son olarak Ilıca belediyesi tarafından su arama çalışmaları durdurulmuş ve makinalar mühürlenmişti.
19 Kasım 2006 Pazar günü K.Maraş Valisi İlhan ATIŞ beraberindeki kalabalık bir heyetle Ilıcaya gelmiş ve sondaj çalışmaları Belediye ile Özger tesisleri arasında yapılan bir protokol sonucunda yeniden başlamıştı.
Peki bu duruma Ilıca halkı ne diyor; nasıl bakıyor? Görüşlerini aldığımız vatandaşlar duruma temkinli yaklaşmakla birlikte sonuçtan memnun olduklarını söylüyorlar. Özellikle Vali İlhan ATIŞ ve Belediye Başkanı Cuma KARALAR’a güvenleri tam görünüyor. Halk arasındaki bir diğer sevindirici olansa herhangi üzücü bir olay meydana gelmeden bir orta yolun bulunması olarak öne çıkıyor.
Zaten yapılan anlaşmada her durumda Ilıca’nın yararlı çıkacağı söylenenler arasında. Çünkü yapılan sondaj sonunda çıkacak su 34 litreyi geçerse direkt olarak belediyenin depolarına aktarılıp söz konusu litre miktarının fazlası Özger’e verilecek. Ama çıkan su 34 litrenin altında kalırsa Özger’e su verilmeyip kuyu kapatılacak. Bu durumda kim haklı çıkacak bakalım? Suyun tamamının zaten 34litre olduğunu söyleyen Ilıca Belediyesi mi; yoksa 206 litre olduğunu iddia eden Hulusi Özger mi?
Makinalar çalışıyor zaman ilerliyor vatandaş bekliyor! Çıkacak su “bulanık” mı olacak; “duru” mu!
Vahdeddin ZAİMOĞLU