10 Mayıs 2008 Cumartesi

BİR BAŞKAN GELDİ GEÇTİ… (2)

Geçen yazımızda en son olarak “Cuma Başkan’a gelelim” demiştik ve orada kalmıştık. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim:
Önce, kasabanın vilayette yerle bir olan imajını düzeltmeden başladı işlere…
Gerek Vali Bey olsun gerekse üst düzey bürokrat kademesinde ve gerekse siyasi partiler bazında öncelikle kendisine olan güveni perçinledi ve herkesi samimiyetine inandırdı önce.
Karşılığını da aldı zaten.
Sonra ise, tüm bu kesimlerin desteğini de alarak Ilıca’ya yapılmayan hizmetleri yapmak için kolları sıvadı…
Meşhur “Ilıca Deresi”nden başladı işe. Yıllardır, hatta Ilıca tarihinden bu yana çok sarp bir yapıya sahip olan, inişli çıkışlı, aynı zaman da tam tepe noktasından birde kavşak ayrılan ve her yıl bir çok kazanın meydana geldiği tepeyi dağıttı. Hem de belediyenin “elden düşme” hurda dozeriyle… İlk önce derenin üzerini dev büzlerle kapattı, sonra o tepeyi aldı, o iki dereye doldurdu. Şimdi orası bir top sahası büyüklüğünde kocaman bir alan halini aldı ve o inişli, çıkışlı, sarp yollar dümdüz; tabiri caizse “otoban gibi” yol oldu.
Ilıca-Maraş yolunun her yıl, özellikle yaz sezonunda bir çok ölümlü kazalara sebep olan ve çok aciliyet arzettiği halde yıllardır ihmal edilen çok keskin iki virajını, gerek yeni güzergahlar tayin ederek, gerekse genişleterek ortadan kaldırdı.
Ilıca girişini çift yönlü bulvar haline getirerek orta refüjü bizzat kendiside katılarak çiçeklendirdi, ışıklandırdı ve modern bir hale getirerek halkın ve gelen misafirlerin hizmetine sundu.
Belediyenin hemen yanıbaşındaki ve çarşının göbeğindeki yıllardır mazbut bir halde duran parkı modernize ederek ihale yoluyla satışa sundu ve böylece halkın hizmetine açtı.
Belediye hamamının önündeki parkı yeniden düzenleyerek daha kullanışlı ve modern bir hale getirdi.
Ilıca girişindeki belediyeye ait boş alana yeni bir park inşa ederek halkın ve misafirlerin yeni bir nefes almasına imkan sağladı.
Belediye (Vali Saim Çotur) kaplıca tesislerinin dış yüzeyini saidingle kaplatarak modern ve değişik bir görüntüye kavuşturdu.
Kasaba içi bütün kaldırımları, renkli parke taşlarıyla döşeyerek çehresini değiştirdi. Hatta bu konuda aklıma gelen ve bizzat yaşamış olduğum bir olayı sizlerle paylaşayım: Bir gün Zaimoğlu Pansiyon’un resepsiyonunda oturuyorum. Daha sezonun başı sayılır. Öteden bir amca çıkageldi ve yanıma oturdu. Kendisi Malatya’lıymış Zaimoğlu’nda kalıyormuş ve hamamdan geliyormuş o an. Neyse ondan bundan konuşurken bana dedi ki “Evladım Belediye Başkanınız mühendismi” dedi. Şaşırdım haliyle ve hemen sordum “Hayrola amca n’oldu ki” dedim. İhtiyar amca “Ne bileyim evlat, belediyenin tertipli, düzenli, planlı çalışmalarına bakınca; herhalde bu kasabanın belediye başkanı bir mühendis dedim” dedi. Ben, gururlandım tabi belediye başkanımızın çalışmalarının beğenilmesinden ve “Hayır amca mühendis falan değil lise mezunu bir kişi” dedim
Eveet, bu anekdotuda paylaştıktan sonra devam edelim biz, Sayın Cuma Karaları’n hizmetlerini anlatmaya…
Kasabanın içini, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Sayın Musatafa Poyraz’la işbirliğine giderek (bazılarına göre muhalefet oldukları için hiçbir hizmete layık olmayan vatandaşların yolları da olmak üzere) sokak sokak, cadde cadde asvalt yaptırdı. Yeni çevre yolları açarak hem çevre köylerin ulaşımını; hem Ilıca içi trafiği rahatlattı.
İl turizm müdürlüğü işbirliğiyle sezon başlarında, işletmecilik uzmanlarını kasabaya getirerek pansiyon ve otel işletmecilerine birifingler ve bilgilendirme ve eğitim seminerleri verilmesi ve bu yolla gelen misafirlere ve müşterilere daha kaliteli hizmet vermelerini sağladı.
Kahramanmaraş’taki bazı dernek ve odaların ödül törenlerini Ilıca’ya kaydırarak kasabanın tanıtımı ve dikkatlerin buraya çekilmesi anlamında önemli katkılarda bulundu.
Kahramanmaraş ve çevre illerde radyo ve televizyon proğramlarına katılarak Ilıca’nın tanıtımı yönünde çok büyük adımlar attı.
Birtakım diziz ve klip çekimlerinde önemli sponsorluklar üslenerek Ilıca’nın tanıtımı adına önemli hamleler gerçeklertirdi.
Yaz sezonlarında Türkiye çapında isim yapmış sanatçıları Ilıca’ya getirerek hem halka açık konserler verdirdi hem de Ilıca’nın tanıtımına önemli katkılar sağladı.
Belediye araç parkına yeni iş makinaları alarak daha hızlı ve kaliteli hizmet yönünde önemli atılımlar yaptı.
Ilıca gibi önemli bir yer için önemli eksiklerden olan ve olmazsa olmazlardan sayılan çok önemli bir hizmet gerçekleştirerek belediyenin araç parkına yeni ve modern itfaiye aracı kazandırdı.
Kasaba içi sokak ve caddelerin aydınlatılası için yeni aydınlatma sistemleri yönünde çalışmalara imza attı.
Belki bir çok Ilıcalı için elektrik su telefon faturaları ve misafirler için nakit konusunda önemli sıkıntılara neden olan çok önemli bir sorunu ortadan kaldırdı. Bu konuda önemli bir açığı kapattığına inandığımız bir proje gerçekleştirdi. Kahramanmaraş PTT müdürlüğüyle işbirliğine giderek Ilıca’ya bir “pttbank” kazandırdı.
Son olarak ise kasabada çok büyük bir su deposunun temelini attı.
Benim hatırladıklarım ve takip edebildiğim hizmetleri bunlar Sayın Cuma Karalar’ın. Eğer unuttuğumuz ve hatırlayamadıklarımız varsa bizi mazur görsün.
Bunlar iki yılı baz aldığımızda ve Sayın Karalar’ın da iki yıl görev yaptığını düşünürsek çok büyük hizmetlerdir. Belki bir çok belediye başkanı iki yıl değil iki dönemde bile bu hizmetlere imza atamaz ya da başaramaz. Bu, kişinin dürüstlüğü ve çalışma azmiyle direkt orantılı diye düşünüyorum.
Ne diyelim küçük bir kasaba ve çok kısa bir zaman dilimi…
Ve dev hizmetler!
Ve, vekil olarak oturulan bir koltuk.
………
………(!!!??)
Eline sağlık Sayın BAŞKANIM
Biz senden razıydık, umarım ALLAH’DA RAZI OLUR.
Yazacaklarımız tabi ki bitmedi.
Daha Sayın Aslan Kaçmaz var!
Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere…
Allah’a emanet olun.
Vahdeddin ZAİMOGLU